KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA

Kombinovanjem mehaničke i hemijske stimulacije kože  prirodnim preparatima, utičemo na uvećanje sinteze kolagena i elastina u koži.

U tretmanu koristimo medicinski dermaroler, valjak prekriven sterilnim čeličnim mikroiglicama dužine od  0,5 do 2,5 mm. Koji ćemo roler upotrebiti zavisi od tipa kože i indikacija zbog kojih dolazite.

Praveći rolerom mikrotraume na nivou dermisa podstičemo niz procesa u koži u cilju samozalečenja, te dolazi do povećanja fibroblasta i veće produkcije kolagena i elastina u koži.

Takvom stimulacijom cirkulacije, uz primenu različitih podmlađivača, efekti se drastično pojačavaju.

Može se koristiti GF(faktori rasta), ćelijski protein koji učestvuje u prirodnim mehanizmima regeneracije kože. Ubrzava zarastanje rana, povećava sintezu kolagena i elastina, obnavlja kapilarnu mrežu. Luči se kao reakcija naše kože na povredu. Dokazano je da je na ovaj način pojačana penetracija preparata i do 40 puta.

Primena CO2 (carbon dioxide) u tretmanu omogućuje dodatno ubrzavanje mikrocirkulacije, što dopronosi efektima procedure, dovodeći do još boljeg zatezanja kože, obnavljanja, ujednačavanja tena. Izuzetan efekat je primećen kod tretiranja celulita.

Koristi se za:
- tretman opuštene kože (lica, vrata, dekoltea, stomaka, nadlaktica)
- tretman posledica akni (ljubičastih fleka, ugnutih ožiljaka)
- tretman proširenih pora i masne kože
- tretman ožiljaka (od akni, boginja i nakon intervencija, ne uključujući keloide)
- tretman celulita (stadijum I, stadijum II)
- tretman za fine bore i linije na licu (oko očiju i usta, na čelu, obrazima, vratu i
dekolteu)
- tretman strija

Procedura traje oko 4o minuta nakon čega  na koži nastaje crvenilo (od blagog do intenzivnijeg, zavisno od tipa kože i izbora rolera), koje traje od par sati do maksimum 48 sati. Vreme oporavka je brzo, tretman je neinvazivan, ne ostavlja modrice niti otoke. Preporučuje se primena kremova sa zaštitom od sunca narednih nedelju dana i pošteda od šminkanja u trajanju od 24 sata.

Potrebno je od 2 do 6 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja. Prvi rezultati u vidu osvežene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati  sinteze kolagena za par meseci, koliko je potrebno da se kolagen sintetiše. Preporučuju se tretmani održavanja 1-2 puta godišnje, kao i kombinovanje s drugim procedurama. Unapređenjem kvaliteta kože prirodnom stimulacijom postižemo dugotrajne rezultate.

Napomena:

Tretman medicinskim rolerom je postupak poveren isključivo lekarima koji poseduju medicinsko znanje o anatomiji kože, pravilima sterilizacije i rukovanju ovim aparatom. Svako nestručno korišćenje može dovesti do oštećenja kože, bakterijskih ili virusnih infekcija. Postoje roleri za kućnu upotrebu, sa znatno kraćim iglicama, koji ne utiču na sintezu kolagena.