Kongres ANTI-AGING BELGRADE 2009

Dr Tamara Maravić za vreme workshop-a mezoterapija lica i tela prikazuje na klijentima tehnike aplikovanja preparata koji se koriste u mezoterapiji. Korišćen je MesoMedica brend koji se svojom izuzetnom čistoćom i kvalitetom pokazao odličan u tretiranju problema opuštene kože lica, vrata i dekoltea, kao i za osveženje i poboljšanje tena. Preparati za telo su se pokazali komforni za pacijente sa odličnim rezultatima. U prijatnom ambijentu smo još jednom pokazali da je mezoterapija neinvazivna i bezbolna tehnika sa zagarantovanim rezultatima.

Na 1. Međunarodnom kongresu Anti-aging medicine i regenerativnih medicinskih tehnologija, ANTI-AGING™ BELGRADE 2010 većina od oko 200 posetilaca i učesnika jednoglasno je konstatovala da je kongres prevazišao njihova očekivanja: „Anti-ejdžing je konačno približio Srbiju svetu.“ Često se čulo u foajeu Hyatta: „Ovakav kongres je odavno bio potreban.’’ Kongres je organizovala Srpska asocijacija za anti-aging medicinu SAAAM u saradnji sa firmama Oivivio iz Beograda i SMG iz Amerike, u hotelu Hyatt Regency Beograd, 14. i 15. maja 2009. godine i za svoju inicijativu je dobila brojne pohvale stručne javnosti. Predavanja su simultano prevođena na srpski. Učesnici kongresa su dobili sertifikate o učešću i 9 KME bodova kontinuirane medicinske edukacije, a predavači 18 KME bodova. U umi Ministra zdravlja Republike Srbije, prof. dr Tomice Milosavljevića, kongres je svečano otvorio Državni sekretar za zdravlje, Dr. Željko Milošević.

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Dr Željko Milošević je na otvaranju Anti-Aging Kongresa istakao:

„Želja svakog od nas je da što duže bude mlad. Pošto to nije moguće, čovek se oduvek trudio da nađe načina da produži svoju mladost na razne načine i u raznim aspektima.
Ja verujem da nas u budućnosti čeka otvaranje anti-aging klinika, gde će specijalisti, lekari i drugi stručnjaci raditi zajedno na tome da postignu dobro zdravlje“.
Dr Milošević je istakao i da očekuje od Ministarstva zdravlja, da obezbedi najbolje moguće uslove, da učini dostupnim informacije i kapacitete za lečenje za što više ljudi!

28 predavača iz Belgije, Brazila, Francuske, Italije, SAD i Srbije prezentovali su naučna otkrića i najnovije praktične rezultate ne samo iz oblasti koje su uobičajeno asocirane sa anti-ejdžingom kao što su estetska dermatologija, estetska hirurgija i estetska stomatologija, nego i iz čitavog
spektra raznovrsnih oblasti koje predstavljaju pravu srž anti-aginga kao što su neurobiologija starenja, genetika, hormonalna terapija, imunologija, hiperbarična regeneracija, nutricionizam, psiho-fizičko vežbanje, biofizika i filozofija.